Kako funckioniše
Dobrodošli u Wilio!Pregledavate Wilio kao neregistrovani korisnik
Prebacite se na stručnjake
Navigacija
Usluge
Cenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako funkcioniše
Kako možemo poboljšati
Kontaktirajte nas
O Wilio
Prijava
Dobrodošli u Wilio!Pregledavate Wilio kao neregistrovani korisnik
Prebacite se na stručnjake
Navigacija
Usluge
Cenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako funkcioniše
Kako možemo poboljšati
Kontaktirajte nas
O Wilio
Prijava
Besplatno

Potražite pametne profesionalce

Zidar,Zidanje kuće
Podnošenje projekta je besplatno
Zadovoljan kupacOdlična komunikacija, sve je išlo po planu, projekat je prošao tačno kako je planirano. Dobar posao, veoma dobra osoba, pa preporučujem :)
profile image
Peter Š.Kupac
Zašto Wilio?
33.619 registrovani profesionalci
93.486 rešeni projekti
4,8 od 5 Prosečna procena naših stručnjaka
226 512 Application instalacije
Zidar,Zidanje kuće

Da li vam je potrebna usluga u oblasti grube gradnje? Vilio će vam pomoći da pronađete kvalitetne stručnjake za iskope, temelje, zidove i krovove. Cena holodoma obično zavisi od obima usluga. Pogledajte više informacija o uslugama: mešalica za beton, oplate, alati za iskopavanje koje pruža jedan od naših 25.356 graditelja u kategoriji.

Takođe videti:Cene
Korisna informacijaŠta treba da znate
Šta znači pojam "bruto struktura"? U zanatskim aktivnostima u izgradnji i obnovu, izraz "bruto struktura" odnosi se na fazu izgradnje nakon završetka osnovne uokvirenosti i nakon završetka početnih električnih instalacija i vodovodnih instalacija, ali pre zidova i plafona zapečaćene su zidovima. Ovo je tačka u kojoj će većina ovih radova prvo proveriti građevinski inspektor. Odsustvo zidnih i podnih obloga omogućava lakše prilagođavanje ako gruba površina ne prođe kontrolu ili ako će vlasnik kuće napraviti naredbu da promeni projekat. U električnom delu, to znači bruto konstrukciju da su svi električni kablovi izduženi kroz zidove i ostale okvirne elemente i ubacuju se u zidne i plafonske kutije. Prekidači, utičnice, svetla i drugi uređaji nisu povezani - proverite da će ovaj aspekt teze vršiti tokom završnog čeka. Vodovodne ožičenje znači da su sve vodovodne i vodovodne cevi sprovedene kroz izbušene rupe u zidovima i drugim elementima okvira i da su sve cevovode date. Ali u ovoj fazi se ne instaliraju mokraće, baterije ili drugih armatura i krajnji elementi. Bruto struktura treba da bude završena pre prve posete inspektoru zgrade, dalekovoda ili vodene cevi. Ovi čekovi se uklapaju u tipičan tok rada, poput ove: Zidne, podne i plafonske sisteme su izgrađeni i ostavljeni otvoreni. Nijedna gips karton još nije instaliran. Električar je ušao i vodi električni provodnik iz distributivnog kabineta na različite krajnje tačke kao što su utičnice i prekidači svetlosti. U svakom kabinetu žica je ostavljena sa golim završetkom i neprihvaćenom. Otprilike u isto vreme, vodoinstalater dolazi i vodi cevi za snabdevanje i odvodnje kroz zidove i donji sprat u sudoperu u kuhinji i kupatilo, kupalište, kupatilo, veš itd. Inspektori prave prvu posetu i odobravaju ili suspendovali rad. Instalateri od gipsane ploče dolaze da kucaju i završavaju gips karton. Električar, vodoinstalater i ostali zanatlije Instalirajte krajnje uređaje kao što su utičnice, svetlo i prekidači za električare, umivaonike, tuševe i kade za instalacioneri. Inspektori će potrajati drugu posetu. Autorizacija izgradnje je odobrena ("prava") ili ne. Ako dozvola nije odobrena na osnovu problema sa instalacijom, rad se mora ispraviti. Inspektori se vraćaju dok ne budu zadovoljni poslom. Svi građevinski profesionalci pristupaju krajnjim čekovima sa očekivanjem da je instalacija konačna, a ne u toku. Isto bi trebalo da plati svaki vlasnik kuće koji obavlja obnovljivi rad. Rad tačno urađen i prema specifikacijama treba da bude ono što tražite od svakog zanatlije. Međutim, ako inspektor treba da naredi promenu ili ako klijent kuće zatraži promene, činjenica da će delo i dalje biti dostupno, olakšaće implementaciju ovih promena.