Kako funckioniše
Dobrodošli u Wilio!Pregledavate Wilio kao neregistrovani korisnik
Prebacite se na stručnjake
Navigacija
Usluge
Cenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako funkcioniše
Kako možemo poboljšati
Kontaktirajte nas
O Wilio
Prijava
Dobrodošli u Wilio!Pregledavate Wilio kao neregistrovani korisnik
Prebacite se na stručnjake
Navigacija
Usluge
Cenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako funkcioniše
Kako možemo poboljšati
Kontaktirajte nas
O Wilio
Prijava
Besplatno

Potražite pametne profesionalce

Servis klima uređaja
Podnošenje projekta je besplatno
Zadovoljan kupacOdlična komunikacija, sve je išlo po planu, projekat je prošao tačno kako je planirano. Dobar posao, veoma dobra osoba, pa preporučujem :)
profile image
Peter Š.Kupac
Zašto Wilio?
33.619 registrovani profesionalci
93.487 rešeni projekti
4,8 od 5 Prosečna procena naših stručnjaka
226 512 Application instalacije
Servis klima uređaja

Da li Vam je potrebna usluga u oblasti montaže/popravke klima uređaja? Vilio će vam pomoći da pronađete kvalitetne stručnjake za klimatizaciju, povezivanje unutrašnjih i spoljašnjih jedinica, čišćenje i zamenu filtera. Cena instalacije i popravke hlađenja obično zavisi od obima usluga. Pogledajte više informacija o uslugama: filter, konzola, non-stop hitna služba, dezinfekcija, koje će obezbediti jedan od naših 22.048 stručnjaka u datoj kategoriji.

Takođe videti:Cene
Savet i saveti
Dobar zadatak je osnova Zapišite u zadatku opis kojim radom morate da izvršite i u kojoj mjeri da biste tačno razumeli šta je vaša ideja. Proverite za realizaciju Da bi bili sigurni da su svi radovi napravljeni kvalitet, proverite rad tokom svog kursa kao i nakon što ga dovršava. Budžet i vreme Ne zaboravite da dodate svoje zahteve za završetak implementacije. Ako imate određeni budžet koji treba slediti, imajte na umu da je provajder servisa već na početku.
Često postavljana pitanja
Zašto potražiti instalaciju / popravak klima uređaja na Vilio?
Tražite stručnjaka za instaliranje ili popravljanje klima uređaja u vašem kvartu? Da bi klima uređaj dobro radili, potrebno je biti pravilno postavljen, redovno čist i održavan. Moguće korekcije moraju se obratiti kvalifikovanom stručnjaku. Vilio će vam pomoći da pronađete stručnjake za klimatizaciju iz okoline. Samo unesite potražnju i dobićete prve ponude za nekoliko minuta od lokalnih stručnjaka koji preuzmu posao kada je reč o vama i prijateljskoj ceni. Vaša klima će se uvek pouzdano i udobno hladiti tokom vrućih dana.
Šta je deo standardnog održavanja klima uređaja?
Tokom usluge klimatizacije, tehničar za rashladno sredstvo (R32, R410A), sistemski pritisak, filteri, elektronika, brtve i kondenzatni odvod. Biće otpušteno i čišćenje isparivača, filtera, prekrivača, spoljnih kondenzatora, kondenzata i elektronike. Provjerava krug hlađenja, buka, rad pojedinačnih načina rada i zateže zglobove.
Zašto je redovna godišnja usluga klimatizacije, koja se zove. Profilaksa?
Redovna usluga klima uređaja je preduslov za njegovo nesmetano funkcionisanje i dug život. Kontrola i popravka klima uređaja ne uključuje samo čišćenje klima uređaja i dezinfekcije, već i reviziju opreme. Čišćenje klimatizacije može smanjiti potrošnju energije i samim tim i cene rada. Zanemarivanje održavanja izazvaće stabilno smanjenje kondicioniranja klima uređaja, dok će se povećati potrošnja energije.
Koliko često trebate da izvršite servis klimatizacije?
Koliko često trebate da obavljate servis klimatizacije, zavisiće od toga koliko često koristite klima uređaj i kao veoma prašnjava ili zagađena je spoljna životna sredina. Ako redovno čistite filtere svakih nekoliko nedelja i držite spoljnu jedinicu čistim od nečistoća i veba, profesionalnog održavanja, potrebno vam je samo jednom godišnje.
Da li da moram da popravim ili zamenim klima uređaj?
Prilikom odlučivanja da li biste trebali popraviti klima uređaj ili zameniti, razmislite o faktorima kao što su: Starost klimatizacione jedinice, njegova energetska efikasnost i nagradu nove jedinice u odnosu na troškove popravke u odnosu na to.
Koje su vrste popravka klimatizacije najčešće?
Popravka za hlađenje klimatizacije: • Punjenje novog rashladnog sredstva sa propuštanjem rashladnog sredstva • Dodatak rashladne tečnosti • Razmena komponenti u hladnom krugu • Novi kompresor Električni popravak klima uređaja: • Intervencija ili dijagnoza problema u El. strujno kolo. • Električni popravak klima uređaja sa zamenom komponente • Zamena pokretačkog kondenzatora Popravka kondenzata: • Popravka kondenzata: Prečišćavanje • Popravka kondenzata: Pripremite se (ostalo uštede, lepljenje, bušenje) • Popravka pumpe kondenzata • Montaža pumpe za kondenzat • Crevo za popravak / zamenu / cevi za kondenzat
Šta se događa ako se redovna usluga klimatizacije ne izvršava?
Jedinica za klimatizaciju ima komponente koji filtriraju vazduh i ako su ovi filteri redovno impresionirani u uređaju da uzgajaju bakterije koje će se prenijeti na proslavu cirkulacije kada se koristi klima uređaj. Zato je potrebno redovno da bi se zrak napravio iz klima uređaja čisto i zdravo, ali i da klima uređaj radi bez poremećaja, tako da je najniža potrošnja električne energije i dug život.
Koliko često trebate da uradite servisno klimatizacione jedinice?
Stručnjaci preporučuju obavljanje usluge klimatizacije u apartmanima i kućama jednom godišnje. Najbolje rano proleće. Međutim, kako bi se osiguralo da će vaše klimatizacije efikasno raditi, takođe je potrebno da ga očistite pored godišnje usluge.
Koliko košta servis klima uređaja?
Prosečni troškovi troškova klimatizacije kreću se od 50 do 300 €. Cena zavisi od toga koliko je uključeno vreme klima uređaja, poput onih gde su postavljeni i drugi faktori.
Kako je instalacija klima uređaja?
Klasifikacija i fokus
Svaka instalacija klima uređaja započinje razgledom i fokusiranjem. To je jedan od najvažnijih koraka potrebnih za korisnik klima uređaja ugodnim, efikasnim, izvodljivim i moguće je sa najmanju intervencijom u vašem objektu. Tokom inspekcije, broj jedinica potrebnih za instalaciju je dimenzija, njihovo izvršenje i lokacija.
Instalacija i montaža klima uređaja
Zidni klima uređaji najčešće se sastoji od jedne spoljne jedinice i jedne ili više unutrašnjih jedinica. Prilikom instaliranja klima uređaja, ove unutrašnje i spoljne jedinice moraju biti povezane sa rashladnim sredstvom i električno, što zahteva stručnost i iskustvo. Stoga je potrebno kontaktirati stručnjaka. Skupština klimatizacije počinje tačnim određivanjem spoljnih i unutrašnjih jedinica. Potrebno je da cevovod koji dovodi do unutrašnjih i spoljnih jedinica može se dovesti do uređaja bez prepreka. Postoji i potreba da se odredi kuda kondenzacija. Stoga ima puno vode, dakle, pa je vodeno otpad mora biti u gradijentu. Može se stvoriti do pet litara dnevno. Voda obično skida ili napolju, izvan kuće, npr. u vođstvo u sifonu ili na VC rezervoar. Cevi se mogu sprovesti kablom kablovskog kanala, ali mogu se ugraditi i u zidove ako instalacija dovoljno unapred misli ili debljine masona dozvoljava. Za skladištenje cevi u zidove potrebne su veće ruševine i dalji radovi na obnovi kao što su npr. slika. Istovremeno, to je i finansijska i dugotrajna. Nakon toga, konzola je montirana za čuvanje spoljne jedinice i unutrašnju nosiocu. Kada je postavljena montaža spoljnih i unutrašnjih jedinica, a cevi i linije su na njihovim mestima, cevi i kablovi se prosleđuju, uređaj se odzračuje, bavi se električnom energijom i ispunjen je dodatnim sredstvom za hlađenje po potrebi. Konačno, njegovo pravilno funkcionisanje je provereno i testirano sa uređajima za merenje pritiska tako da je i performanse klimatizacije dovoljne za učitavanje.
Zašto klima uređaj mora da instalira samo akreditovanu osobu?
Instalacija klima uređaja takođe uključuje trošenje rashladnog sredstva. Prema važećem zakonodavstvu, oni mogu da ga odloži isključivo sertifikovanom osobom. Stoga, ugradnja klima uređaja može obavljati samo akreditovani stručnjak od zakona.
Šta je deo standardnog održavanja klima uređaja?Održavanje klima uređaja
Isparivač dezinfekcija Čišćenje poklopca unutrašnje jedinice Kontrola motora i noseći šum Čišćenje elektronike zatezanje električnih i mehaničkih zglobova kondenzat dezinfekcija otpada Provera i čišćenja ili zamena filtera Čišćenje spoljnih kondenzatora Provera funkcija kontrole Proverite ventilator, cool, načini toplote Provera stanja toplotne izolacije Provera čvrstoće hlađenja Čišćenje navlake na otvorenom
Kako je instalacija klima uređaja?
Klasifikacija i fokus
Svaka instalacija klima uređaja započinje razgledom i fokusiranjem. To je jedan od najvažnijih koraka potrebnih za korisnik klima uređaja ugodnim, efikasnim, izvodljivim i moguće je sa najmanju intervencijom u vašem objektu. Tokom inspekcije, broj jedinica potrebnih za instalaciju je dimenzija, njihovo izvršenje i lokacija.
Instalacija i montaža klima uređaja
Zidni klima uređaji najčešće se sastoji od jedne spoljne jedinice i jedne ili više unutrašnjih jedinica. Prilikom instaliranja klima uređaja, ove unutrašnje i spoljne jedinice moraju biti povezane sa rashladnim sredstvom i električno, što zahteva stručnost i iskustvo. Stoga je potrebno kontaktirati stručnjaka. Skupština klimatizacije počinje tačnim određivanjem spoljnih i unutrašnjih jedinica. Potrebno je da cevovod koji dovodi do unutrašnjih i spoljnih jedinica može se dovesti do uređaja bez prepreka. Postoji i potreba da se odredi kuda kondenzacija. Stoga ima puno vode, dakle, pa je vodeno otpad mora biti u gradijentu. Može se stvoriti do pet litara dnevno. Voda obično skida ili napolju, izvan kuće, npr. u vođstvo u sifonu ili na VC rezervoar. Cevi se mogu sprovesti kablom kablovskog kanala, ali mogu se ugraditi i u zidove ako instalacija dovoljno unapred misli ili debljine masona dozvoljava. Za skladištenje cevi u zidove potrebne su veće ruševine i dalji radovi na obnovi kao što su npr. slika. Istovremeno, to je i finansijska i dugotrajna. Nakon toga, konzola je montirana za čuvanje spoljne jedinice i unutrašnju nosiocu. Kada je postavljena montaža spoljnih i unutrašnjih jedinica, a cevi i linije su na njihovim mestima, cevi i kablovi se prosleđuju, uređaj se odzračuje, bavi se električnom energijom i ispunjen je dodatnim sredstvom za hlađenje po potrebi. Konačno, njegovo pravilno funkcionisanje je provereno i testirano sa uređajima za merenje pritiska tako da je i performanse klimatizacije dovoljne za učitavanje.
Zašto klima uređaj mora da instalira samo akreditovanu osobu?
Instalacija klima uređaja takođe uključuje trošenje rashladnog sredstva. Prema važećem zakonodavstvu, oni mogu da ga odloži isključivo sertifikovanom osobom. Stoga, ugradnja klima uređaja može obavljati samo akreditovani stručnjak od zakona.
DemonstracijaDemonstracije realizacija naših provajdera
profile image
Servis klima uređaja
Reija G.
profile image
Servis klima uređaja
Stjepan H.
profile image
Servis klima uređaja
Stevan F.
profile image
Servis klima uređaja
Bodin P.
profile image
Servis klima uređaja
Rumen I.
profile image
Servis klima uređaja
Dejan N.