Kako funckioniše
Dobrodošli u Wilio!Pregledavate Wilio kao neregistrovani korisnik
Prebacite se na stručnjake
Navigacija
Usluge
Cenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako funkcioniše
Kako možemo poboljšati
Kontaktirajte nas
O Wilio
Prijava
Dobrodošli u Wilio!Pregledavate Wilio kao neregistrovani korisnik
Prebacite se na stručnjake
Navigacija
Usluge
Cenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako funkcioniše
Kako možemo poboljšati
Kontaktirajte nas
O Wilio
Prijava
Besplatno

Potražite pametne profesionalce

Poreski savetnik,Poreska uprava
Podnošenje projekta je besplatno
Zadovoljan kupacOdlična komunikacija, sve je išlo po planu, projekat je prošao tačno kako je planirano. Dobar posao, veoma dobra osoba, pa preporučujem :)
profile image
Peter Š.Kupac
Zašto Wilio?
33.620 registrovani profesionalci
93.523 rešeni projekti
4,8 od 5 Prosečna procena naših stručnjaka
226 512 Application instalacije
Poreski savetnik,Poreska uprava

Da li vam je potrebna usluga poreskog savetovanja? Vilio će vam pomoći da pronađete kvalitetne stručnjake za poresko savetovanje za pravna lica, poresku usklađenost, transakciono savetovanje. Cena poreskih preporuka najčešće zavisi od obima usluga. Pogledajte više informacija o uslugama: putni troškovi, kalkulacija cene, dodatni individualni saveti koje je dao jedan od naših 1.552 poreskih savetnika u datoj kategoriji.

Takođe videti:Cene
Često postavljana pitanja
Zašto rezervišete računovođa / račun preko Vilioa?
Ne postoji sigurnost, samo smrt i porezi i srećom, samo će vam trebati brinuti samo za jednu od ove dve imitate. Zašto uopšte ne bavite porezima? Računovodstvo je jedno od retkih usluga koje u stvari može uštedjeti novac. Novac trošite da zaradite novac. Dobra računovođa može istaći greške i neefikasnosti koje vas mogu koštati i nuditi načine da uštede još više novca. Ne samo da ćete takođe nesrazmerno uštedjeti mnogo vremena da biste pripremili mesečne izjave o PDV-u ili priprema poreskog odobrenja na kraju računovodstvenog perioda koji želite da smanjite poreski dug. Sve što trebate da uradite je da pronađete kvalitetni računovođa. Srećom, mogu biti samo nekoliko ruda! Zahvaljujući Viliju, oni su sada stručni računi na dohvat ruke i otkrijte da nikada nije bilo lakše. Jednostavno opišite poreske službe za koje vam je potrebno i sačekajte dok se meniji ne pokrene. Dobijate besplatan i ne-vezivni citat i danas pronađite svog savršenog računovođu u vašoj blizini.
Šta čini računovođu?
Vaš računovođa treba u neko vreme kada to učinite, CI već kao trgovca (fizička osoba) ili kao firma. Svaki jedini trgovac (fizička osoba) i svaka kompanija trebalo bi da imaju pouzdan računovođa koji, prema zakonskim zahtevima, dovodi do izrade obračuna i priprema prijave poreza na dohodak svake godine. Vaš računovođa se može specijalizovati za jednu oblast ili vrstu računovodstva (na primer, jednostavno računovodstvo za jedine trgovce ili dvostruko unošenje računovodstvom kompanija), ali takođe može da ponudi brojne računovodstvene usluge, kao što su obrada poreza na dopis na dopis, na osnovu obrade poreza na zaradu , Poresko savetovanje, revizija, finansijska analiza, finansijsko planiranje, budžetiranje i izveštavanje.
Kada treba da potražim računovođu?
Ako ste mali posao ili dobavljač, najam računovodstva je značenje jer vas oslobađa da služite više kupaca ili dobijete više vremena možete provesti sa porodicom. Hristie Računovođa znači da konačno možete proći polje sa računima ili stotinama e-pošte sa nekim ko će znati šta da radi sa tim. Po pravilu je najbolje da se obratite poreskom računovođu sa početkom računovodstvene godine, a ne samo da biste bili sigurni da ćete efikasno razumeti i da biste mogli da komunicirate, ali i da primite savet o poreskim dažbinama i poreskim planiranjem, drugim rečima Možete kupiti i otpisati tokom računovodstvene godine. Pronalaženjem računovođe na kraju računovodstvenog perioda pripremate se za ove savete / koristi. Pored toga, svi poreski povratnici su zapravo zauzeti pre roka poreskih prijava, pa ga ne ostavljajte u poslednji trenutak.
Kako mogu da nađem dobar računovođa ili poreski savetnik?
Najbolji način da pronađete dobrog računovođe u vašem kraju je pronaći kandidate čije usluge odgovaraju vašim potrebama. Zatim postoje važni pregledi - proverite da li pružaju kvalitetne usluge i da im pruže na vreme. Računovodstveni i porezni dnevni red reguliše se strogim pravnim uslovima i njihovo odlaganje može postati značajne novčane kazne.
Da li moram da nađem računovođu u blizini mene?
Vilio sadrži listu računa iz različitih uglova Slovačke. Iako imate računovodstvenog službenika, to može biti prikladno i ugodno, u današnjem elektronskom periodu poznajete sa računovodstvenim oficirom previše daljinom. Samo je na vašoj sklonosti.
Koje dokumente od mene će trebati računovođa / knjigovođa?
Za performanse trenutnog računovodstva fizičkog lica ili kompanije, računovođa će redovno trebati sve vaše račune, sa strane prihoda kao i izdataka. Oni uključuju dokumente kupovine goriva, komunalnih usluga, korporativnog telefona, računara, dokaza o kancelarijama zakupa i slično. Na kraju dana je u vašem interesu da vam date računovođa svih dokumenata o vašim troškovima. Platićete za manji porez. Vaše računovođe ili računovodstvena kartica će takođe trebati vaše bankovne izjave (za kompaniju sa vašeg korporativnog računa). Ako vaša računovođa ili računovodstvena kartica pošaljete dokaze elektronskim putem, moraćete da vas zadržite.
Koliko košta računovodstvena linija?
Lako računovodstvo i poreska prijava za jedine trgovce (fizička osoba) će izvući 50- 100 EUR za računovodstvenu godinu. Sa manjim jednostrukim kompanijama, upravljanje računovodstvenim programom kreće se od 30-70 evra mesečno, u zavisnosti od toga da li i kompanija plaća i PDV. Za kompanije koje su takođe poslodavci troškovi računovodstva povećavaju se preko 100 EUR mesečno. Troškovi računovodstva na kraju dana zavise od poslovne aktivnosti vašeg poslovanja - koliko kupovina i prodajnih transakcija mesečno radite i koliko zaposlenih imate.
Koji posao radi računovođa za vas
Provođenje računovodstva za trgovce (prirodni ljudi)
Kada uzmete kao trgovca (fizička osoba), računovođa / knjigovođa će dovesti do jednostavnog računovodstva i pripremiti će vas za prijavu poreza na koncert. Istražite mogućnost primene rashoda paušalnog stopa, koji mogu biti finansijski povoljan rešenje za vas i uveliko će pojednostaviti vaše računovodstvo tokom godine.
Knjigovodstvo za kompanije (pravna lica)
Jedna od prvih stvari koju bi trebali raditi prilikom uspostavljanja kompanije je da uključite iskusni računovođu. Savetuje vam se sa najboljim poslovnim strukturama poslovnim tipom i predviđenim iznosom prihoda finansijskog plana. I pomozite da se osećate uvjernije da ćete proveriti ispravne kutije prilikom popunjavanja bilo kojih radova. Kada radite kao čvrsti (pravno lice), računovodstveni službenik / račun za vas će voditi više zahtevnije dvostruko računovodstvo. Ovo zahteva upotrebu računovodstvenog softvera i dobro poznavanje računovodstvenih postupaka i zakona. Konačno, na kraju računovodstvene godine pripremiću prijavu poreza u porez na dohodak za pravno lice.
Prerada plata
Ako u svom poslu, da li da trgujete ili kao čvrsti, istovremeno zapošljavate ljude, T.Z. Vi ste poslodavac, možete bacati i preradu plata, komunikaciju sa javnim institucijama, slati mesečne izjave i pružanje stručnih saveta u osobnom području.
Računovodstvo PDV-a
Za veću obim poslovnih aktivnosti morati ćete se registrovati kao plaćanje poreza na vrednost (PDV), bilo obavezno na osnovu ispunjavanja zakonskih granica ili dobrovoljno, što vam se može finansijski korisno koristiti. Takođe je dobro savetovati vaš računovođa. Ako postanete platilac PDV-a, računovođa će vam pomoći u pripremi redovne poreske uprave za PDV da zakonodavstvo zahteva mesečno ili kvartalno.
Budžetiranje i finansijsko planiranje
Vaš računovođa vam može pomoći da sastavite budžet ili u nekim slučajevima čak i zakažite svoje finansije. Možete se složiti da se sretnete gde govorite o svojim finansijama, ciljevima, prihodima i rashodima - za vas lično ili za vaše poslovanje. Tada vas možete savetovati sa svojim alatima (i godina iskustva) preporučiti najbolje korake napred. Prednost uključivanja računovođe u budžet je da vaše finansije mogu da razmotri optiku onoga što možete da otpišete, porezi na koji možete da se vratite.
Izjave o računovodstvu revizije i poštovanje usklađenosti (usaglašenost)
Poštivanje usaglašenosti (usaglašenosti) je od suštinskog značaja za preduzeća da se izbegnu kazne i minimiziraju krivična rizika od poslovanja. Međutim, ako ne znate pravila, lako je proglasiti detalje ili napraviti pogrešan korak. Vaš računovođa vam može pomoći da kontrolišete u skladu sa svim zakonskim zahtevima koji se odnose na vaše poslovanje i ispunite ih. U slučaju da je vaš posao podložan revizijskim obavezama prema računovodstvenom aktu, morate takođe angažovati nezavisnog revizora pored računovodstvenog službenika. Ovo može biti samo fizičko ili pravno lice koje je upisano na listu revizije, tako da je ovlašćeno da sprovede reviziju. Revizija je nezavisna računovodstvena kontrola kako bi se osiguralo da poslovni subjekt pravilno računa da u skladu sa slovačkim računovodstvenim i poreskim propisima.